Autobedrijf Bos en Slegers

Bandenservice

Uitlijnen

 

 

Uitlijnen is het controleren en eventueel corrigeren van de wiel en fusee standen van een voertuig met als doel het voertuig op de juiste manier te laten rijden met zo min mogelijk banden slijtage. Wanneer er klachten zijn over het rijgedrag van het voertuig, bijvoorbeeld scheef trekken. Of een verkeerd slijtage beeld van de banden  Is het aan te raden om de uitlijning te laten controleren. Maar ook als er schade aan het voertuig is gereden en wanneer er onderdelen van de stuur inrichting en wiel ophanging zijn vervangen.

Het beste is wanneer er nieuwe banden op een voertuig worden gemonteerd om dan ook een uitlijn diagnose uit te laten voeren.

Het uitlijnen gebeurt bij ons met een  uitlijnbank volgens hiermee meten we altijd de wiel en fusee standen van alle vier de wielen. Onze gekwalificeerde monteurs corrigeren eventueel geconstateerde afwijkingen.Niet altijd kunnen alle afwijkingen gecorrigeerd worden. Dit heeft te maken dat de fabrikant van het voertuig er voor gekozen heeft om niet voor elke wiel en fusee stand een stel mogelijkheid toe te passen. Wanneer dit word geconstateerd volgt er overleg met de klant waar het probleem zich bevindt en wat er aan gedaan kan worden.

De kosten van uitlijnen kan niet worden vast gesteld met één vast bedrag. Dit heeft verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld welke wiel en fusee standen kunnen en moeten er afgesteld worden, en op welke manier. Na het maken van de diagnose kan er wel een schatting gemaakt worden van de kosten. Een uitlijn diagnose kost € 35,-. Hierbij word er alleen een diagnose gedaan en wordt er niks afgesteld aan het voertuig. Een uitlijn diagnose met afstel werk kost € 55,- met als maximum een half uur arbeid. Elk kwartier extra kost € 25,- Ook bepaalt de fabrikant van een voertuig om in bepaalde gevallen verschillende componenten te resetten. Dit gebeurt door middel van een EOBD scanner. De kosten hiervan zijn € 25,- buiten de extra arbeidstijd. Al met al wordt dit altijd eerst overlegd met de klant om nare verrassingen te voorkomen.

 

Balanceren

 

Heeft u bij bepaalde snelheden een trilling in het stuur, dan is de kans groot dat de velgen gebalanceerd worden. Hierbij worden alle velgen van uw auto gehaald en compleet met band op een balanceer apparaat geplaatst. Er wordt gekeken naar eventuele onbalans in het wiel. Door middel van het plaatsen (of verwijderen) van plakgewichtjes in de velg wordt de velg weer in balans gebracht waardoor de velg weer normaal draait. Heeft een lichte trilling in auto bij bepaalde snelheden? Dan kunt u altijd even langskomen om uw wielen te laten balanceren. Wij werken met de meest moderne apparatuur en vakkundig personeel dat voor u deze trilling kan onderzoeken.

Eventueel rijdt onze monteur met u mee om de trilling te onderzoeken.

 

Montage

 

Slaat u zelf uw winterbanden op of heeft u banden die gemonteerd moeten worden? Dan kunt u bij ons uw banden laten monteren. Wij maken onderscheidt in een losse wissel (banden zonder velg) en een complete wissel (velgen met banden). Een losse wissel vergt meer tijd waardoor de kosten voor een losse wissel hoger uitvallen. Een complete wissel kost minder tijd waardoor de kosten uiteraard lager zullen zijn dan een losse wissel.

 

Winter wissel

 

Koopt u bij ons een complete winter of zomer set dan slaan wij uw set voor 1 jaar gratis* op! Hierna betaalt u afhankelijk van het formaat van de velg een bijdrage voor de opslag en het (terug)wisselen.

 

Bandenopslag (Zomer en winter)

 

Heeft u een winterset dan kunt u uw banden (set compleet) bij ons opslaan.
Naast het opslaan van de set, kunt u ook de set laten wassen dit kosten daarvoor zijn  €25,- incl. btw